Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η αλχημεία των συναισθημάτων των 5 στοιχείων και το χρώμα του φωτός σου





      Η αλχημεία των συναισθημάτων των 5  στοιχείων
                     και το χρώμα του φωτός σου




Νιώθεις πως είσαι δέσμιος των συναισθημάτων σου;

Μην απελπίζεσαι καρδιά μου! Δεν βρίσκονται εκεί για να σε εκδικηθούν, 
να σε τιμωρήσουν.

Είναι εκεί για να σε οδηγήσουν. 


Ακολούθησε το πράσινο χρώμα, του στοιχείου ξύλου, παρατήρησε το θυμό σου, νιώσε την δύναμη, την ορμή του, δες τη διαδρομή του. Πάρε μια βαθειά ανάσα και ανέλαβε δράση. Μετέτρεψε το θυμό σου σε δημιουργία και γαλήνεψε την ψυχή σου. Η καλοσύνη που θα νιώσεις, θα απλωθεί παντού και θα σε οδηγήσει στο επόμενο χρώμα.
Το κόκκινο της φωτιάς. Η χαρά για αυτό που κατάφερες, αυτή την εξαιρετική πραγματικά δημιουργία, θα σε ανταμείψει.
Όμως πρόσεχε μη χαίρεσαι υπερβολικά, γιατί η υπερβολική χαρά βλάπτει την καρδιά και δεν αργεί να την οδηγήσει σε λύπη! Βλέπεις είναι δίπλα δίπλα τα ακραία και αντίθετα συναισθήματα. Μόλις τελειώνει το ένα, αμέσως αρχίζει το άλλο.
Η βαθειά λύπη θα σε οδηγήσει στην αγωνία. Στην προσπάθειά σου να την ελέγξεις, θα γίνεις υπερπροστατευτική. Ακολούθησε το χρώμα της γης, το κίτρινο  και επέλεξε την ακεραιότητά σου. Νιώσε τη σιγουριά πως όλα διορθώνονται αρκεί να είσαι στο κέντρο σου.
Συνέχισε τη διαδρομή σου ακολουθώντας το μέταλλο και το άσπρο χρώμα. Θαύμασε το Θεϊκό σχέδιο, υποκλίσου και νιώσε πως όλα κάποτε τελειώνουν … για να αρχίσουν πάλι από την αρχή! Πρόσεχε αν προσκολληθείς σε αυτό που είναι η ώρα να τελειώσει, θα βουτηχτείς στη θλίψη. Τότε, ακολουθώντας το μαύρο το μονοπάτι κινδυνεύεις να χάσεις την εμπιστοσύνη σου και να αφεθείς στο φόβο.

Είναι το τέλος; Όχι! Είναι μόνο η αρχή. Μόλις αποφασίσεις να έρθεις αντιμέτωπη με τον πιο βαθύ σου φόβο, μόλις περάσεις μέσα από αυτόν, η Θεϊκή σοφία θα φανεί πάλι μπροστά σου και εσύ θα καταλάβεις πως βρίσκεσαι στο κατάλληλο σημείο, για να κάνεις μια καινούργια αρχή, να δημιουργήσεις έναν καινούργιο κύκλο! Συνειδητοποιείς πως βρίσκεσαι ακριβώς στο σημείο που όλα είναι πιθανά. Όλα υπάρχουν και περιμένουν υπομονετικά να τα αναζητήσεις και να δημιουργήσεις μαζί τους άλλη μια εμπειρία, άλλο ένα παράδεισο επί της γης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ακολουθήσεις τα χνάρια των χρωμάτων των
συναισθημάτων σου.


Για δες, μήπως πίσω από το θυμό βρίσκεται η θλίψη; Μήπως το άσπρο χρώμα χρειάζεται πρώτα να ξετυλίξεις και όχι το πράσινο;
Μήπως κρύβεται φόβος πίσω από τη λύπη; Την έλλειψη χαράς;

Και δεν είναι μόνο αυτά … είναι κι άλλα … αλλά  σιγά σιγά … θα τα μάθεις όλα στη διαδρομή …


                                                                      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου