Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017




                                    Κουλουράκια με βρώμη 
                                  &
                          λιναρόσπορο

                             


Υλικά : 1 ποτήρι (περίπου 250γρ) ελαιόλαδο
            1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
            1 ποτήρι  πορτοκαλάδα σπιτική

            100 γρ περίπου λιναρόσπορο σπασμένο
            100 γρ περίπου βρώμη 
            αλεύρι ολικής ( όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη)
            ξύσμα πορτοκαλιού
            κανέλλα
            γαρύφαλλο
            λίγο κονιάκ 
            μπόλικη αγάπη 

Παρασκευή : Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το                                    πορτοκάλι, το κονιάκ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα                                  ανακατεύουμε.
                                                                




                       Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιναρόσπορο, τη βρώμη 
                       και αλεύρι ολική αλέσεως ώστε να γίνει μια μαλακή
                       ζύμη και να ξεκολλάει εύκολα από τη λεκάνη.
                       Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.



Εμπλουτίζουμε το μείγμα με μπόλικη αγάπη και αρχίζουμε 
να πλάθουμε τα κουλουράκια σιγοτραγουδώντας μελωδίες
από την καρδιά βγαλμένες.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς
περίπου για 20 λεπτά.
Όταν βγάζουμε τα κουλουράκια ίσως είναι ακόμα λίγο μαλακά.
Αφου τα βγάλουμε στεγνώνουν λίγο και γίνονται πιο τραγανά.




Αν κρατηθούμε και δεν τα καταναλώσουμε όλα επιτόπου, θα 
διαπιστώσουμε πως την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμα, 
μια που έχουν απελευθερώσει τα αρώματα της κανέλλας και 
του γαρύφαλλου!

Εξαιρετική θρεπτική επιλογή για εσένα και την οικογένεια.

Πλασμένα με αγάπη και μπόλικα θρεπτικά συστατικά.

Καλή απόλαυση. 

Καλό φθινόπωρο πασπαλισμένο με αρώματα, τρυφερότητα
 & 
έξτρα δόση αγάπης! 
                                                                  


               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου