Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018




                                  Κορμός με Αβοκάντο



                                 Υλικά :   3 σοκολάτες κουβερτούρα 

                                             1 ώριμο αβοκάντο  

                                             3  πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου

                                                       ολική αλέσεως 

                                           1 πορτοκάλι 

                                           Λίγο κονιάκ 

    Κόβεις την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την λιώνεις σε μεν μαρι.

    Χτυπάς το αβοκάντο στο multi, έτσι ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

    Ανακατεύεις τη σοκολάτα με το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπόλ.

    Στίβεις ένα πορτοκάλι και ρίχνεις μέσα στο χυμό του και λίγο κονιάκ.

    Μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού & του κονιάκ , 

βρέχεις τα μπικότα, 

τα σπάς

  
    τα ρίχνεις μέσα στο μπωλ με τη σοκολάτα.

    Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά και κατόπιν τα αναποδογυρίζεις σε 
   
    αντικολλητικό χαρτί.

     Χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί, δίνεις στο μίγμα το σχήμα που 

     επιθυμείς.

      Το πασπαλίζεις με μπόλικη αγάπη ...

      Το τυλίγεις τρυφερά ...

               &

  το βάζεις στην κατάψυξη.


Το απολαμβάνεις με τον εαυτό σου, 

ή 

με υπέροχη παρέα!

Σημείωση: Το αβοκάντο αντικαθιστά το κλασικό και αγαπημένο βιτάμ, χωρίς να 
επηρεάζει καθόλου τη γεύση!


Επιπλέον το αβοκάντο, είναι πιο πλούσιο σε κάλιο ακόμα και από τη μπανάνα, είναι από τα λίγα φρούτα με υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, είναι πραγματική αποθήκη καλών λιπαρών, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι γεμάτο μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη και ω-3, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα φρέσκα αβοκάντο περιέχουν, ειδικότερα, λυκοπένιο και β-καροτένιο, τα οποία είναι σημαντικά καροτενοειδή αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την κυτταρική υγεία...





   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου