Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016


Διάγνωση παθήσεων με τη βοήθεια της γλώσσας και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική 




Για περισσότερα από 5.000 χρόνια η παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική χρησιμοποιεί τη διάγνωση, μέσω της εξέτασης της γλώσσας, ως ένα πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα εκτίμησης της υγείας.

 Η εικόνα της γλώσσας πιστεύεται ότι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας του εξεταζόμενου, της ώρας της ημέρας και της εποχής του χρόνου.

 Τα διάφορα τμήματα της γλώσσας θεωρείται ότι συνδέονται με διαφορετικά όργανα του σώματος. Εάν κάποιος έβλεπε ένα διάγραμμα της γλώσσας με την κορυφή της προς τα κάτω, τα όργανα αντιπροσωπεύονται ως εξής:
- Κορυφή της γλώσσας: καρδιά.
- Ακριβώς πίσω από την περιοχή της καρδιάς: πνεύμονες.
- Κέντρο της γλώσσας: σπλήνας και στόμαχος.
- Βάση της γλώσσας: νεφροί, ουροδόχος κύστη και έντερο.
- Πλάγιες επιφάνειες (από εμπρός προς τα πίσω): ήπαρ και χοληδόχος κύστη.

Ένα υγιές άτομο γενικά πρέπει να έχει μια ροδαλή γλώσσα.

 Μια κόκκινη γλώσσα αποτελεί ένδειξη υπερλειτουργίας του οργανισμού (δηλώνει υπερδιέγερση, ταχύ μεταβολισμό και υπερθέρμανση). Αντίθετα, μια ωχρή γλώσσα αποτελεί ένδειξη υπολειτουργίας, έλλειψη θερμότητας, κρύο.

Το επίχρισμα της γλώσσας προέρχεται από τον βλεννογόνο του πεπτικού σωλήνα και εκφράζει την ικανότητα προς πέψη της τροφής, αυτό που οι κινέζοι ονομάζουν Qi του στομάχου. Το επίχρισμα που βρίσκεται κοντά στην κορυφή της γλώσσας σχετίζεται με το ανώτερο τμήμα του πεπτικού σωλήνα, στο μέσο με το στομάχι και στη ρίζα της γλώσσας με το Λεπτό, Παχύ Έντερο, αλλά επίσης και με την ουροδόχο κύστη και τα γεννητικά όργανα. Το χρώμα του επιχρίσματος , μας ενημερώνει για την κατάσταση της θερμότητας στο σώμα . Για παράδειγμα όταν το επίχρισμα  είναι λευκό, παρατηρούμε έλλειψη θερμότητας ενώ όταν το επίχρισμα είναι  κίτρινο παρατηρούμε υπερβολή θερμότητας.

Υπάρχουν πολλά ακόμα ειδικά στοιχεία που αναζητούνται στη γλώσσα.

Το σχήμα και η κινητικότητά της πιστεύεται ότι παρέχουν στοιχεία για την προσωπικότητα. Για παράδειγμα, μια στενή – μυτερή γλώσσα, την οποία το άτομο κινεί γρήγορα και με ένταση, υποδεικνύει ότι το άτομο είναι ανυπόμονο και ευερέθιστο.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου